Krämiga nudlar i ädelostsås... (julens rester)...
Ett ihopkok av "mantagervadmanhaver"...från rester utav julematen.
Ni har säkert som jag vid denna tidpunkten tröttnat på julematen? Då kan man koka ihop något alldeles helt nytt. Detta åt vi igår. I förrgår åt vi nudlar med kyckling och då blev det, som allt som oftast nudlar kvar, som jag sparade. Man ska INTE kasta mat!
Recept på :mantagervadmanhaver":
- Gårdagens nudlar
- Juleskinkan som är tärnad/strimlad i mindre bitar
- Färsk kokt broccoli (använd all broccoli, även roten)
- Fetaost
- Kvibille ädelost
- 40% grädde
- Salt
- Toppad med nymalen svartpeppar

Låt alla ingredienser puttra ihop en stund innan det är dags att servera med nymalen svartpeppar. Detta blev så krämigt och gott med god sälta. Och precis tvärtemot vad julemat är. Smaklig spis, hoppas att det ska smaka. Man kan ersätta nudlarna mot någon slags pasta.
Kram/Tarja.