Fisksoppa deluxe med saffran och med andra lyxigheter i

Mmm, mm, mmmmmmmm....
 
Ser det aptitligt ut?
 
Recept:
 
  • Potatis
  • Morot
  • Purjolök
  • Fiskbuljong
  • Grädde 40%

Koka upp dessa ingredienser i valfria storleker av tärningar och mängd av ingredienser, beroende på storlek av hushåll. Koka upp och låt det sedan sjuda i cirka 15 minuter beroende på storlek av rotfrukter.
 
  • Torsk
  • Lax
  • Räkor
  • Stenbitsrom

När det endast är några minuter kvar så tillsätter du fisken, cirka fem minuter. I bilden nedanför har jag använt mig av gårdens lax som jag hade rökt, så valde att toppa med den i stället för att lägga i den råa laxen i soppan/grytan
 
  • Saffran
  • Salt
  • Peppar
  • Dill
  • Smetana
 
Deluxe, lyxigt, luxurious.. 
 
Då jag avslutar soppen eller grytan med en ordentligt skvätt grädde, ett gram saffran, finhackad dill. Jag smakar av med lite salt och vitpeppar, balanserar upp hela maträtten. Jag toppar hela anrättningen med liten klick smetana, räkor och lite till dill..
 
Mums, hoppas ni får ihop detta och njut, så goda smakkombinationer med det feta från grädden och smetan, som möter den lena saffranssmaken, sältan ifrån stenbitsromen.
 
Detta är gudomligt, fin första adventsmiddag! Som jag har valt att servera med ett fluffigt och nybakt ljust lantbröd. Sista skivan bröd väljer jag att "skrapa" upp det sista av soppan med, så att tallriken är helt ren.
 
För man ska väl inte slicka tallriken? 
 
 

Kommentera här: