Nytt år och nya förutsättningar - efter en tids sjukdom, så...

... ja så kan väl bara allt bli bättre eller vad säger ni?
 
Vad åt ni för något på nyårsafton?
 
Vi brukar alltid lyxa till det, lite åtminstone och samma i år. Har försökt ta det lugnt så jag skulle orka med dagen och kvällen! Därmed så blev det ju då ingen Bingolotto, allt för energikrävande! HAHA!
 
Förrätt: Fyra minipizzor på egen hemmagjord pizzabotten.
 
Pizza 1, längst upp: Tomatsås, räkor, ost, toppat med rom, räkor, finhackad lök och rom efter att den hade kommit ut ur ugnen.
 
Pizza 2, till höger: Inbakad calzone med tomatsås, mozzarella, pepparrökt skinka och riven ost, toppat med oregano.
 
Pizza 3, längst ner: Tomatsås, pepparrökt skinka, mozzarellaost, färsk tomat och toppad med pesto och oregano.
 
Pizza 3, till vänster: Tomatsås, tonfisk, färsk tomat och riven ost, toppat med oregano.
 
Huvudrätt: Langos.
 
Recept:
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 stor kokt potatis (kall à ca 90 g)
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl till utbakningen
  • Olja till friteringen

Till det gjorde vi en vitlöksolja som vi baserade på en deciliter kallpressad rapsolja och fyra stycken vitlöksklyftor, pressade eller finrivna. Sen penslade vi på det på langosen innan vi toppade dem.
 
Langos 1: Smetana, räkor/tonfisk, röd stenbitsrom, finhackad röd lök, toppad med finhackad dill och färsk nymalen svartpeppar.
 
Langos 2: Smetana, pepparrökt skinka och finriven smakrik ost.
 
Efterrätt: Saffranspannacotta.
 
Recept: 
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
Detta behöver man göra tidigare på kvällen då pannacottan ska stå och stelna i 3-4 timmar. Gärna med plastfolie på annars får den en så tråkig hinna ovanpå. Annars så är pannacott busenkelt att göra och så himla gott. Tänk med sommaren goda bläbär som man kan ha i pannacotta, nam, nam, naminamnam...
 
Vi skålade, vi skålade i Herrljunga Cider, smak Fläderbär. 
 
 
 
Önskar er ett gott nytt år!
 
Kram, Tarja.

Kommentera här: